4 manieren om meer uit je Core Values Index te halen

Inspiratie

Assessments zijn al jaren een onderdeel van werving en selectie, persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Deze assessments worden van oudsher gebruikt voor het aannemen en ontwikkelen van personeel. Echter realiseren de meeste mensen zich niet dat de Core Values Index ook in hun persoonlijke leven met veel succes kan worden gebruikt.

De psychometrische evaluatie van de Core Values Index kwam 10 jaar geleden op de Nederlandse markt en zette de branche met ongekende betrouwbaarheid op zijn kop. Waar bijvoorbeeld de bekende MBTI of DISC worstelt om 70% herhalingsbetrouwbaarheid te halen, wint de Core Values Index gemakkelijk de gouden medaille met 97,7%. Dit betekent dat als je de CVI meerdere keren afneemt, de score in 97,7% van de gevallen gelijk is. Dit komt omdat je met de CVI als enige de onveranderlijke kaart van iemand in kaart brengt.

Hoe kan die kracht in uw persoonlijke leven worden benut?

Hoewel er veel toepassingen zijn voor de Core Values Index, zijn hier vier manieren waarop je de informatie in jouw CVI-profiel kunt gebruiken om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

1: Je bewust zijn van jezelf en van anderen

Een van de eerste inzichten die mensen leren nadat ze de Core Values Index hebben afgelegd, is:

“Je ziet de wereld door de lens van je CVI-profiel.”

Je bekijkt anderen vanuit je eigen perspectief. Als je een logisch, rationeel ingesteld persoon bent, zullen creatieve en vrijdenkende mensen soms een uitdaging zijn. Ze kunnen je in verwarring brengen of je doen afvragen hoe ze in het leven kunnen functioneren. Creatieve vrijdenkers, aan de andere kant, zien rationele, logisch ingestelde mensen en denken: “Wees niet zo serieus.”

De kennis die je krijgt over hoe jij de wereld ziet, geeft je ook het vermogen om het perspectief van anderen te begrijpen.

Als je een relatie hebt met iemand die een radicaal ander CVI-profiel heeft dan jij, zal het leren over hun kernwaarden je helpen om hun acties, bedoelingen en perspectief op de wereld te verwerken. Dit geldt voor romantische relaties, vriendschappen, collega’s, leidinggevenden, klanten – iedereen met wie je omgaat.

Omgekeerd: heb je ooit iemand ontmoet die dezelfde denkwijze lijkt te hebben als jij? Denken jullie allebei op dezelfde manier, zien jullie de wereld op dezelfde manier, en lijken jullie gewoon te leven in hoe jullie functioneren? Ze hebben waarschijnlijk een vergelijkbaar CVI-profiel als jij.

Er zijn enorme mogelijkheden voor individuen om de Core Values Index te gebruiken om relaties te verbeteren.

2: Je communicatie verbeteren

Inzicht in jezelf is de kern van waar het bij de Core Values Index over gaat. Nadat je de Core Values Index hebt ingevuld en een gesprek hebt gehad met een van onze coaches, heb je eindelijk de antwoorden op vragen als:
• Waarom reageer ik zoals ik meestal reageer?
• Welke gedachten en emoties heb ik van nature meer?
• Hoe kan ik effectiever communiceren met anderen?

De Core Values Index beschrijft met verrassende nauwkeurigheid wie je van nature bent. Dit heeft een sterke invloed op hoe je de wereld ziet, hoe je informatie verwerkt en hoe je jezelf uitdrukt. Het bepaalt ook hoe je wilt dat anderen met je communiceren.

Maar het gaat je niet alleen inzicht geven in hoe je wil dat anderen met jou communiceren. De Core Values Index geeft ook inzicht in de manier waarop anderen met je communiceren, waarneemt en verwerkt. Vanuit dat inzicht kan je je communicatie met anderen verbeteren.

3: Weten hoe je het beste leert

Jouw CVI-profiel beschrijft je optimale leerstijl. Je brein ontvangt, verwerkt en slaat informatie op op basis van hoe je van nature bent. Iedereen heeft een eigen manier van leren. Sommige mensen ervaren dingen graag op een hands-on manier, terwijl anderen liever informatie in schriftelijke vorm opnemen. Sommigen leren door samen met anderen te communiceren.

De Core Values Index is geen IQ-test en meet ook niet je competenties. De Core Values Index bepaalt en beschrijft jouw meest bevredigende en ideale reis. De Core Values Index zal geen inzage geven in of je een geweldige kok of fysiotherapeut kan worden, maar laat wel weten of de soort werkzaamheden je energie zullen geven.

4: Je werk verbeteren

Werk is een groot deel van onze dag, en ons leven. Voor velen is werk echter iets wat energie uit ons zuigt, in plaats van ons energie geeft. Echter is het voor ieder persoon die werkt de wens om een vervullende carrière te hebben. Werk dat ons ondersteunt, verrijkt en waarin we ons waardig en gewaardeerd voelen.

Zou het niet geweldig zijn om als tiener te weten te komen welke carrière het meest bevredigend voor je zou zijn? Je CVI-profiel gaat veel verder dan alleen leren of je een praktisch of creatief persoon bent. Het beschrijft met verrassende nauwkeurigheid het soort activiteiten en werkwijzen die u naar het meest vervullende en verrijkende pad voor u zullen leiden.

Door onze verbeterde inzichten over onszelf en anderen in ons leven, versterken we onze relaties met anderen. Door niet alleen op intellectueel niveau te weten dat iedereen de wereld door zijn eigen CVI-lens ziet, leren en waarderen we de kernwaarde-energieën van degenen om ons heen. We krijgen het vermogen om de bijdrage van anderen te begrijpen en te respecteren, want iedereen is een genie en levert op zijn eigen unieke manier een grote bijdrage.

Alle 4 van deze manieren om de Core Values Index in te zetten, combineren op een magische manier die bijdragen aan datgene waar iedereen naar op zoek is: geluk.

Wil jij vrijblijvend kennis maken met ons en de Core Values index?

Wij drinken graag een kop koffie met jou

Taylor Protocols

Bij Taylor Protocols zetten we ons in voor één simpele missie: iedereen op de juiste plaats helpen om het juiste werk te doen. We doen dit met als gevolg dat bedrijven een hogere omzet tegen lagere kosten kunnen ervaren, en zodat werknemers zich werkelijk vervuld kunnen voelen in hun werk.

Contactgegevens 

+31 (0) 53 851 71 48
info@taylorprotocols.nl

Adresgegevens 

Taylor Protocols Europe BV
Performance Factory, Gebouw Zuid
Hoge Bothofstraat 39
7511 ZA Enschede