Advies van de ene kernwaarde naar de andere

Inspiratie

Als je je eigen Core Values Index hebt ingevuld, weet je dat je een eigen unieke verhouding hebt tussen de 4 verschillende types van de CVI. Al deze types zijn ook uniek en elk type reageert anders op situaties. In dit artikel lees je welk advies het ene type aan het andere type zou geven.

Er zijn 4 typen binnen de CVI:
• Bouwer, wat staat voor kracht en actie
• Verbinder, wat staat voor liefde en verbinding
• Innovator, wat staat voor wijsheid en betrokkenheid
• Borger, wat staat voor kennis en rechtvaardigheid

Advies van bouwers

Bouwer naar innovator: “Morgen perfect is zelden de moeite waard in vergelijking met vandaag goed genoeg. Je bent slim en je houdt ervan om problemen op te lossen. Het is ook je natuurlijke neiging om perfectie na te streven. Dat is oké, maar onthoud dat actie op dit moment vaak nuttiger kan zijn dan doorgaan met het aanpassen en verfijnen voor kleine winsten.”

Bouwer naar verbinder: “Samen kunnen we anderen ertoe brengen geweldige dingen te bereiken. Het ligt in mijn aard om resultaten en prestaties te zoeken boven de meeste andere overwegingen, en het ligt in jouw aard om mensen te inspireren en te motiveren voor het gemeenschappelijke doel. Naast de bijdragen van deskundige borgers en probleemoplossende innovators, blink je uit door iedereen in het team enthousiast en geïnspireerd te houden.”

Bouwer naar borger: “Ik hou ervan om dingen voor elkaar te krijgen, maar ik wil ook niet vastlopen in heel veel gegevens en rapporten en spreadsheets, enz. Daarom kan ik erop vertrouwen dat je ervoor zorgt dat alle benodigde gegevens en informatie wordt verzameld en met het team. Ik kan erop vertrouwen dat er niets door de kieren valt.”

Advies van verbinders

Verbinder naar bouwer: “Veel van de wereldleiders zijn bouwer/verbinder of verbinder/bouwer. Dit zegt veel over hoe onze twee energieën dingen kunnen laten gebeuren. Hoewel ik me meer richt op het inspireren en motiveren van mensen voor een gemeenschappelijk doel, is jouw focus op actie en resultaten. Vertrouw op mijn vaste bedrading om het team geïnspireerd te houden door jouw leiderschap en visie. “

Verbinder naar innovator: “Wanneer verbinders en innovators samenkomen, worden ‘s werelds beste ideeën geboren. Hoewel ik de neiging heb om uit te blinken in het met veel enthousiasme aan de slag gaan, ben jij het vaak die die bal neemt en ermee rent naar een succesvolle voltooiing . Ik kan erop vertrouwen dat u de verstandigste oplossingen vindt voor de problemen die ons team probeert te overwinnen. “

Verbinder naar borger: “We zijn in sommige opzichten tegenpolen. Ik heb maar 30% van de informatie nodig voordat ik aan de slag ga, maar je bent gedreven om alle beschikbare kennis over een onderwerp te vinden. Je speelt ook een cruciale rol in het team door ervoor te zorgen dat onze acties rechtvaardig en waardig zijn. Zonder jou zouden we niet kunnen slagen.”

Advies van borgers

Borger naar verbinder: “Het ligt in je aard om actie te ondernemen met slechts 30% van de informatie. Dat is geweldig als het team dingen voor elkaar moet krijgen: je energie en enthousiasme helpen iedereen te motiveren en je bent geweldig in het starten van dingen. vergeet niet om op de borgers en vernieuwers in je team te vertrouwen om ervoor te zorgen dat alle belangrijke informatie wordt verzameld en gesynthetiseerd voordat u grote beslissingen neemt. U zou geen raketlancering willen autoriseren met slechts 30% van de informatie.”

Borger naar bouwer: “U houdt van actie en resultaten, en wilt geen tijd verspillen aan het saaie verzamelen van informatie. Het ligt in uw aard om de voorkeur te geven aan resultaten boven kennis. Daarom is het een goed idee om anderen die hardwired zijn want het verzamelt en synthetiseert gegevens, dan kun je handelen op basis van een samenvatting van die informatie, zodat de zaken vooruit blijven gaan. “

Borger naar Innovator: “Een van uw grootste bijdragen aan het team is uw wijsheid. U lost graag problemen op. Ik kan u daarbij helpen. Mijn belangrijkste bijdrage is het verzamelen en delen van kennis, dus vertrouw op mij om ervoor te zorgen dat u alle gegevens en informatie die u nodig hebt om de juiste oplossing te vinden voor de uitdagingen die u wilt overwinnen. “

Advies van innovators

Innovator naar bouwer: “Het ligt in mijn aard om aan problemen te blijven werken totdat ze perfect zijn. Het ligt in jouw aard om nu te handelen en dingen voor elkaar te krijgen. We spelen allebei een waardevolle rol in het succes van het team, dus wees niet bang om te vertrouwen op mijn probleemoplossende vaardigheden terwijl je de leiding neemt en het broodnodige leiderschap geeft richting ‘klaar’.

Innovator naar verbinder: “Omdat ik een probleemoplosser ben, kan het in mijn aard liggen om op eigen houtje de uitdagingen aan te gaan waarmee ons team te maken krijgt. In tegenstelling tot mijn soms te lange streven naar perfectie, inspireer en motiveer je natuurlijk iedereen naar een gemeenschappelijk doel, zelfs zonder veel informatie. Ik vertrouw op uw enthousiasme en vermogen om mij een verbonden gevoel te geven met het team en onze gedeelde doelstellingen.”

Innovator naar borger: “The bouwer zorgt ervoor dat we duidelijke doelstellingen en harde doelen hebben. De verbinder houdt ons gemotiveerd en geïnspireerd. Ik zoek oplossingen voor problemen. Uw verbazingwekkende en waardevolle bijdrage is ervoor te zorgen dat we volledig geïnformeerd zijn en over de kennis beschikken. we moeten slagen. Jij bent het die ervoor zorgt dat er niets door de kieren valt.”

Om meer te weten te komen over de CVI: download gratis ons e-book

Wil jij vrijblijvend kennis maken met ons en de Core Values index?

Wij drinken graag een kop koffie met jou

Taylor Protocols

Bij Taylor Protocols zetten we ons in voor één simpele missie: iedereen op de juiste plaats helpen om het juiste werk te doen. We doen dit met als gevolg dat bedrijven een hogere omzet tegen lagere kosten kunnen ervaren, en zodat werknemers zich werkelijk vervuld kunnen voelen in hun werk.

Contactgegevens 

+31 (0) 53 851 71 48
info@taylorprotocols.nl

Adresgegevens 

Taylor Protocols Europe BV
Performance Factory, Gebouw Zuid
Hoge Bothofstraat 39
7511 ZA Enschede