Human Capital Audit™

Hoe kan uw bedrijf groeien? Hoe is mijn bedrijf bestand tegen de wisselende markt? Zijn mijn medewerkers flexibel genoeg voor de wisselende markt? Wat zou het voor uw organisatie betekenen als u de 20% ‘Toppers’ binnen uw bedrijf kan verhogen naar 40%? Wat betekent dit voor uw resultaat? Uw kwaliteit? De Human Capital Audit™ geeft inzicht in uw menselijk kapitaal. Welke medewerkers zitten in een rol die van ‘nature’ bij hun past? Of om deelactiviteiten anders te verdelen, waardoor de individuele medewerker effectiever en u samen succesvoller wordt.
Uit onderzoek is gebleken dat er ernorme winst te behalen valt uit het inzetten van je personeel op de juiste plek. Het personeel gaat maximaal presteren wat resulteert in minder verzuim, minder personeelkosten en minder verloop in personeel.

Dezelfde medewerkers maar meer rendement

De Human Captial Audit™ maakt het mogelijk om meer rendement te krijgen voor de organisatie, maar met hetzelfde aantal medewerkers. Het grote voordeel van deze Human Capital Audit™ is dat dit in een korte periode al gerealiseerd kan worden. De markt is veranderend en dit kan ook verandering voor uw bedrijf bedrijf. Met de Hum Capital Audit wordt gekeken naar uw team, wie zijn van ‘nature’ zijn en hoe zij flexibel ingezet kunnen worden bij verschillende en veranderende taken en functies binnen uw bedrijf. Het voordeel is dat u niet steeds op zoek hoeft naar ander personeel, maar met een aantal wijzigingen binnen het bestaande personeel qua taken, kunt u dit vaak al oplossen.

De Human Capial Audit™

Als eerste wordt een objectief beeld samengesteld van het personeel, waar gekeken wordt naar de kracht van de mens, en welke taken van nature bij ze past. Aan de basis hiervan staat de {CVI}. Vervolgens wordt gekeken naar de verantwoordelijkheden en taken binnen de organisatie. We geven inzicht over hoe uw organisatie eruit ziet, wat uw doelen zijn, en wat uw menselijk kapitaal is.

Die uitkomsten verschillen uiteraard per functie; iedere baan kent een specifieke samenstelling van verantwoordelijkheden en rollen. Als een medewerker op de juiste plek zit, is dit terug te zien aan meer werkplezier, minder verzuim, pro-actieve inzet, betere samenwerking en hogere productiviteit. Het betekent absoluut niet dat als een medewerker niet 100% op de juiste plek zit, dat zijn of haar baan in gevaar komt. Vaak kan met kleine aanpassingen in manieren van werken, en wijzigingen in taken, een persoon meer bevlogen raken en meer energie hebben voor het werken in de organisatie. Bevlogenheid betekent dat uw team natuurlijke topperformers heeft en het zorgt tegelijkertijd voor minder verloop, minder kosten en betere bedrijfsresultaten.