Human Capital Audit™

HAAL MEER RENDEMENT UIT UW MEDEWERKERS

 

 • Hoe kan jouw bedrijf groeien?
 • Hoe is mijn bedrijf bestand tegen de wisselende markt?
 • Zijn mijn medewerkers flexibel genoeg voor de wisselende markt?
 • Voldoet mijn organisatie aan de marktvraag van vandaag?
 • Welke processen moeten anders en welke medewerkers zet ik daar voor in?
 • Waarom presteert de een beter dan de ander?
 • Hoe haal ik meer rendement uit mijn mensen?

Wie deze vragen goed weet te beantwoorden heeft de sleutel naar meer performance, een succesvolle reorganisatie of een soepele doorstroom van personeel in handen.

Wat zou het voor jouw organisatie betekenen als jij het aantal ”Toppers” binnen jouw bedrijf kunt verdubbelen? 

Dit door te focussen op de mensen binnen jouw organisatie, en het creëren van duurzaam bevlogen medewerkers. 

Human Capital audit

DE HUMAN CAPITAL AUDIT™ GEEFT INZICHT IN UW MENSELIJK KAPITAAL.

Welke medewerkers zitten in een rol die van ‘nature’ bij hun past? Of om deelactiviteiten anders te verdelen, waardoor de individuele medewerker effectiever en jullie samen succesvoller wordt.

Uit onderzoek is gebleken dat er enorme voordelen te behalen vallen uit het inzetten van je personeel op de juiste plek. Het personeel gaat maximaal presteren wat resulteert in minder verzuim, minder personeelskosten en minder verloop in personeel.

DEZELFDE MEDEWERKERS MAAR MEER RENDEMENT

De Human Captial Audit™ maakt het mogelijk om meer rendement te krijgen voor de organisatie, maar met hetzelfde aantal medewerkers. Het grote voordeel van deze Human Capital Audit™ is dat dit in een korte periode al gerealiseerd kan worden.

De markt veranderend continu en dit kan ook verandering voor jouw bedrijf met zich mee brengen. Met de Human Capital Audit wordt gekeken naar jouw team, wie zijn van ‘nature’ zijn en hoe zij flexibel ingezet kunnen worden bij verschillende en veranderende taken en functies binnen uw bedrijf.

Het voordeel is dat jij niet steeds op zoek hoeft naar ander personeel, maar met een aantal wijzigingen binnen het bestaande personeel qua taken, kun jij dit vaak al oplossen.

HET VERSCHIL TUSSEN BEKWAME EN BEVLOGEN MEDEWERKERS

Taylor Protocols kan jou hierbij helpen. Als enige partij in Nederland kunnen we de onveranderlijke aangeboren kern van uw medewerkers inzichtelijk voor jou maken. Dat doen we met onze Core Values Index™ (CVI) die bij mensen feilloos bloot legt of ze van nature aanleg hebben voor de functie en daardoor bevlogen zijn voor de activiteiten die ze doen.

Bevlogenheid die niet voortkomt uit een goede werksfeer of een korte reisafstand bijvoorbeeld, maar puur uit de activiteiten zelf. De gevraagde skills zijn bij hen aangeboren. Mensen die de skills hebben aangeleerd kunnen weliswaar bekwaam zijn, maar als die skills in iemands onveranderlijke aangeboren kern liggen, is er sprake van bevlogenheid.

Deze mensen zijn productiever, verzuimen minder en vergroten zo het resultaat van uw organisatie.

DE VOORDELEN OP EEN RIJ

 • De Human Capital Audit brengt objectief en op basis van de CVI de top performers in kaart.
 • Jij zet de mensen op de plek waar ze optimaal kunnen presteren omdat de activiteiten die ze moeten doen, passen bij hun onveranderlijke aangeboren kern.
 • Jij weet of iemand naast competent óók bevlogen is. Deze mensen zijn productiever, verzuimen minder en vergroten zo het resultaat van jouw organisatie.
 • Jij geeft jouw medewerkers de kans om succesvol(ler) te kunnen zijn in hun werkzaamheden.
 • Jij weet bij doorstroomprojecten precies wie de high potentials zijn om de openstaande functies te vervullen.
 • Jij bespaart tijd en geld op de selectieprocedure bij doorstroomtrajecten en reorganisatietrajecten. Jij kunt zelfs in veel gevallen sneller op marktwijzigingen reageren waardoor je een reorganisatie soms kunt voorkomen. Pas jij onze methodiek toe voor een reorganisatie, dan ontstaat er een beter presterende organisatie die de gewijzigde marktvraag goed aan kan. Dit geeft continuïteit voor de mensen die achter blijven. En handvaten op basis van de CVI voor mensen die weg moeten. Immers, met die uitkomsten is een outplacement traject succesvoller te bewandelen.
 • Jij heeft inzicht in de onveranderlijke kernwaarden van uw medewerkers en kunt aan de hand van hun CVI-profielen succesvolle projectteams samenstellen. Dit draagt in sterke mate bij aan de flexibiliteit van jouw organisatie.
 • Met het 80/20 protocol™ is wetenschappelijk aangetoond dat 80% van het resultaat door 20% van uw medewerkers wordt gerealiseerd. Met de Human Capital Performance Audit laat jij zien wat dit voor jouw onderneming is en laat dit percentage stijgen met alle positieve gevolgen voor jouw bedrijfsresultaat van dien.
 • Veel inzicht voor leidinggevenden. Jij weet hoe u uw teamleden moet leiden en wat ze nodig hebben. Met beter presterende teams en een beter resultaat als gevolg.
 • Jij weet welke leidinggevende waar nodig is.

DE HUMAN CAPITAL AUDIT™ HOE WERKT HET?

Als eerste wordt een objectief beeld samengesteld van het personeel, waar gekeken wordt naar de kracht van de mens, en welke taken van nature bij ze past. Aan de basis hiervan staat de CVI™.

Vervolgens wordt gekeken naar de verantwoordelijkheden en taken binnen de organisatie. We geven inzicht over hoe jouw organisatie eruit ziet, wat jouw doelen zijn, en wat jouw menselijk kapitaal is.

Die uitkomsten verschillen uiteraard per functie; iedere baan kent een specifieke samenstelling van verantwoordelijkheden en rollen. Als een medewerker op de juiste plek zit, is dit terug te zien aan meer werkplezier, minder verzuim, pro-actieve inzet, betere samenwerking en hogere productiviteit.

Het betekent absoluut niet dat als een medewerker niet 100% op de juiste plek zit dat zijn of haar baan in gevaar komt. Vaak kan met kleine aanpassingen in manieren van werken, en wijzigingen in taken, een persoon méér bevlogen raken en meer energie hebben voor het werken in de organisatie.

Bevlogenheid betekent dat jouw team natuurlijke topperformers heeft en het zorgt tegelijkertijd voor minder verloop, minder kosten en betere bedrijfsresultaten.

MEER WETEN?

Met het blootleggen van de onveranderlijke kern van kandidaten vergroten we de slagingskans van waar het in de kern om gaat: succes! Ofwel, jij weet wat voor medewerkers jij in huis hebt, en in welke rol deze mensen het beste presteren en bijdragen aan een beter bedrijfsresultaat. Gegarandeerd!

We vertellen u er graag meer over. Neem daarvoor contact met ons op!

Wil jij vrijblijvend kennis maken met ons en de Core Values index?

Wij drinken graag een kop koffie met jou

Taylor Protocols

Bij Taylor Protocols zetten we ons in voor één simpele missie: iedereen op de juiste plaats helpen om het juiste werk te doen. We doen dit met als gevolg dat bedrijven een hogere omzet tegen lagere kosten kunnen ervaren, en zodat werknemers zich werkelijk vervuld kunnen voelen in hun werk.

Contactgegevens 

+31 (0) 53 851 71 48
info@taylorprotocols.nl

Adresgegevens 

Taylor Protocols Europe BV
Performance Factory, Gebouw Zuid
Hoge Bothofstraat 39
7511 ZA Enschede