Innovator: de kracht van wijsheid en betrokkenheid

The basics

Er zijn vier hoofdtypen binnen de Core Values ​​Index. Je specifieke persoonlijkheidsprofiel bevat een specifieke verhouding van deze energieën, elk weergegeven door een score tussen 0 (geen) en 36 (maximum). Je totale CVI-score is exact gelijk aan 72, dus als een of meer scores hoog zijn, zijn andere lager.

Is de CVI nog nieuw voor je? Lees dan onze blog: Core Values Index: the basics.

De typen zijn:
Bouwer, wat staat voor kracht en actie
Verbinder, wat staat voor liefde en verbinding
Innovator, wat staat voor wijsheid en betrokkenheid
Borger, wat staat voor kennis en rechtvaardigheid

Dit artikel is een vervolg op de vorige blogs over de bouwer en de verbinder. Vandaag bespreken we de innovator.

Iedereen heeft een unieke verhouding van deze typen in zich. Ieders profiel is dus opgebouwd uit een samenspel van deze 4 typen, deze mix maakt ons unieke, onveranderlijke kern zichtbaar.

De innovator is dan ook geen persoon. Om het makkelijker te maken om over deze 4 types te praten, spreken we in de tekst wel van ‘de’ innovator.

Nog geen CVI gemaakt? Deze kan je hier maken.

Hoeveel Innovator-energie zit er in jouw CVI-profiel?

Over de Innovators

In het geval van Innovators zegt de naam het al. Ze houden ervan om problemen op te lossen. Ze hebben een analytische geest die altijd op zoek is naar een betere manier om dingen te doen. Ze vinden het zo leuk om problemen op te lossen dat ze vaak met meerdere oplossingen komen en moeite hebben om zich op slechts één oplossing te vestigen. Dit kan de actiegerichte bouwers in het team frustreren.

Bouwers kunnen de oplossingen van een Innovator omzetten in bruikbare vooruitgang, waardoor een krachtig team ontstaat dat resultaten boekt. Innovators vertrouwen vaak op verbinders om hun oplossingen over te brengen op anderen. Ze kunnen ook vertrouwen op Borgers om informatie te verzamelen en te organiseren. Op deze manier bereiken Innovators het grootste succes door samen te werken en te coördineren met teamleden die sterk zijn in de andere kernwaarden.

Innovators zijn van nature creatief en vinden vaak nieuwe antwoorden op problemen die echt out of the box zijn. Wanneer een team wordt geconfronteerd met een wegversperring of een ander schijnbaar onoverkomelijk probleem, zal het vaak de Innovator zijn die er een weg omheen vindt, eroverheen, eronder of er doorheen, wat er ook nodig is om te slagen. Innovators zijn de laatste persoon in het team die een nederlaag toe geeft.

Bij het werken in een team proberen Innovators de onderliggende en verborgen motivatie van anderen te begrijpen. Hun katalyserende waarde is betrokkenheid, waardoor ze vaak ruimdenkender zijn dan anderen. In feite maken ze zich vaak zorgen over het feit dat ze niet ruimdenkend genoeg zijn, omdat dit hun wijsheid en vermogen om problemen op te lossen negatief kan beïnvloeden. Innovators zijn ook erg geduldig vanwege deze eigenschappen. Niemand is vaardiger dan de Innovator in het bespreken van concurrerende meningen en opvattingen terwijl hij beschaafd blijft. In tegenstelling tot to-the-point Builders, vinden innovators het eigenlijk leuk om hun standpunten vorm te geven en te verfijnen door middel van discussies met anderen.

Het zelfrespect en het werkgeluk van een Innovator hangt af van de grootte, complexiteit en het belang van de problemen die ze mogen oplossen. Niets kan een Innovator sneller vervelen dan taken toegewezen te krijgen die ze als onbelangrijk en niet uitdagend beschouwen.

Wanneer innovators zich gefrustreerd voelen of in een hoek worden gedreven, reageren ze door vragen te stellen die lijken op een ondervraging of zelfs beschuldigend kunnen zijn. Ondanks hun wijsheid en betrokkenheid kunnen innovators worden verward door de verbale sparring conflictstrategieën van bouwers of verbinders.

Bekijk deze handleidingen voor meer informatie over de andere energieën met kernwaarde:

CVI bouwers: de waarde van kracht en actie
CVI verbinders: de waarde van liefde en verbinding
CVI borgers: de waarde van kennis en rechtvaardigheid

Of download gratis ons e-book op om meer te weten te komen over de 4 types.

Wil jij vrijblijvend kennis maken met ons en de Core Values index?

Wij drinken graag een kop koffie met jou

Taylor Protocols

Bij Taylor Protocols zetten we ons in voor één simpele missie: iedereen op de juiste plaats helpen om het juiste werk te doen. We doen dit met als gevolg dat bedrijven een hogere omzet tegen lagere kosten kunnen ervaren, en zodat werknemers zich werkelijk vervuld kunnen voelen in hun werk.

Contactgegevens 

+31 (0) 53 851 71 48
info@taylorprotocols.nl

Adresgegevens 

Taylor Protocols Europe BV
Performance Factory, Gebouw Zuid
Hoge Bothofstraat 39
7511 ZA Enschede