Op zoek naar top-performers?

Inspiratie

De juiste persoon op de juiste plaats in uw organisatie? Meer top-performers, waardoor u meer taken gerealiseerd krijgt? Het kan en bedenk eens wat dat betekent voor uw organisatie!

Core Values Index

Bij Taylor Protocols werken wij met de Core Values Index (CVI). Dat is de basis van alle Taylor Protocols producten die gedurende 15 jaar ontwikkeld zijn door Lynn E. Taylor en die door onafhankelijkeonderzoekers zijn gevalideerd. De CVI biedt een schat aan inzichten in de sterktes en de zwaktes van een persoon. De CVI meet, zoals Maslov dat beschrijft, de aangeboren en onveranderlijke kernwaarden van een persoon (nature), zijn/haar drijfveren dus. Deze onveranderlijke drijfveren vormen als het ware de blauwdruk van de persoonlijkheid. Door milieu, opvoeding, ervaringen en het aanpassen aan de omgeving wordt de natuur van de persoon“omgebogen” en gaat men sociaal wenselijk gedrag vertonen (nurture). Door deze invloeden kunnen iemands beste kwaliteiten naar de achtergrond verdwijnen of zelfs verborgen worden.

De Taylor Protocols Core Value Index-test (CVI) onderscheidt zich van standaard
 persoonlijkheidstesten doordat zij als enige de aan het karakter ten grondslag liggende aangeboren drijfveren meet. Andere testen meten alleen het (aangepaste) gedrag van een persoon op het moment van de test. Men kan sociaal gewenst gedrag vertonen, maar de onderliggende “blauwdruk” en drijfveren blijven onveranderlijk. De CVI heeft, als gevolg hiervan, dan ook geen “uiterste houdbaarheidsdatum”. Alle andere testen moeten na gemiddeld twee jaar opnieuw afgenomen worden om een betrouwbaar beeld te houden van de geteste persoon en op diens gedragsaanpassingen. De betrouwbaarheidsgraad van deze testen ligt gemiddeld
 tussen de 50-70%. Zo niet de CVI. Aangezien iemands aangeboren “natuur” niet wijzigt, is de uitkomst van de CVI in principe altijd dezelfde, jaar in, jaar uit. Uitgebreid onderzoek in de V.S. heeft uitgewezen dat de z.g. herhalingsscore 98%(!) bedraagt. Hiermee is de CVI een uiterst degelijk en betrouwbaar instrument gebleken.

Het pareto-principe

80% van het werk in een organisatie wordt doorgaans door 20% van uw medewerkers verzet. Taylor Protocols helpt u bij het aantrekken van meer topperformers en zet de medewerkers die u aan boord heeft in de rol die bij ze past. Ieder bedrijf heeft A, B, C en D-performers, waarbij A-performers de toppers zijn en D-performers matig presteren. 80% van het werk wordt verzet door A- en B-performers. Ironisch genoeg vallen slechts ongeveer 20% van de medewerkers in deze categorieën, terwijl de overige 80% met een vergelijkbaar salaris wordt beloond en dat terwijl een D-performer in een andere functie die aansluit bij zijn natuurlijke kernwaarden een A-performer kan zijn.

Hierdoor wordt jaarlijks veel geld verspild aan verkeerde keuzes op HR-gebied. Als ondernemer zou u bij voorkeur uitsluitend A- of B-performers voor elke functie willen hebben. Door vooraf een Top Performer Profile op te stellen voor elke vacature in uw bedrijf weet u aan welke voorwaarden een kandidaat moet voldoen om optimaal in het team te passen en topprestaties te kunnen leveren.

Wil jij vrijblijvend kennis maken met ons en de Core Values index?

Wij drinken graag een kop koffie met jou

Taylor Protocols

Bij Taylor Protocols zetten we ons in voor één simpele missie: iedereen op de juiste plaats helpen om het juiste werk te doen. We doen dit met als gevolg dat bedrijven een hogere omzet tegen lagere kosten kunnen ervaren, en zodat werknemers zich werkelijk vervuld kunnen voelen in hun werk.

Contactgegevens 

+31 (0) 53 851 71 48
info@taylorprotocols.nl

Adresgegevens 

Taylor Protocols Europe BV
Performance Factory, Gebouw Zuid
Hoge Bothofstraat 39
7511 ZA Enschede