Diensten voor Coaches, Recruiters en Organisaties

Optimaliseer organisatieS en teamS

Het basisinstrument van onze dienstverlening is de Core Values Index™ (CVI). De CVI™ is een instrument waarmee de aangeboren en onveranderlijke kern van mensen in beeld gebracht wordt. Het is belangrijk om jouw eigen kern te kennen. Dit unieke samenspel van kernwaarden bepaalt namelijk waar jij jouw energie uit haalt en in welke omgeving jij het best tot je recht komt.

Ideaal voor Coaches én Recruiters, verbeter op een unieke manier die daadwerkelijk langdurige resultaten levert. 

Daarnaast zijn diensten ontwikkeld en beproeft voor in- en doorstroomtrajecten, team- en bedrijfsoptimalisatie en persoonlijke ontwikkeling. 

Top Performer Profile

Top Performer Profile™

80% van het resultaat wordt vaak door 20% van de medewerkers gerealiseerd. Door het vaststellen van het Top Performer Profile™  van deze 20%, zijn recruiters in staat om op een objectieve wijze een nieuwe ‘topper’ voor je organisatie binnen te halen. Dit Top Performer Profile™ wordt opgesteld door middel van de Core Values Index™. Het Top Performer Profile™ kan gebruikt worden in werving- en selectieprocedures, zoals hieronder nader toegelicht.

Top Performer Profile™
Lees meer

Human Capital audit

Human Capital Audit™

Wat zou het voor de organisatie betekenen als je de 20% ‘toppers’ binnen uw bedrijf kan verhogen naar 40%? Wat zou dit betekenen voor het resultaat en kwaliteit van de organisatie? De Human Capital Audit™ geeft Coaches inzicht in het menselijk vermogen binnen de organisatie. Welke werknemers zitten in de rol waar zij kunnen waar zij bevlogen van raken? Welke taken passen welk en niet bij ze. Samen met jouw organisatie breken wij de Pareto (80/20) regel en verhogen wij het resultaat van jouw menselijk vermogen.  

Human Capital Audit™
Lees meer

Team Prestatie programma

Team optimalisatie programma™

Alles wat je niet weet over jezelf en over een ander, gaat ten koste van het teamresultaat. Met het Team optimalisatie programma™ geven wij elk teamlid inzicht in zichzelf: de eigen drijfveren, sterkten, leerstijl, teambijdrage, conflictstrategie en welke activiteiten energie geven en welke energie kosten.  Met het Team optimalisatie programma™ leert het team elkaar beter kennen, leert het team beter samenwerken en wanneer het team een aanvulling nodig heeft, zien wij precies welke kandidaat hiervoor geschikt zal zijn.

Team Optimalisatie™
Lees meer

Executive Team Profile

Executive Team Profile™

Door het executive team profile ontvang je een helder beeld van de kracht en slagvaardigheid van uw managementteam in relatie tot uw doelstellingen en strategische keuzes. Waar liggen kansen en hoe kunt u deze benutten? Wat is de optimale samenstelling van rollen en individuen voor uw executive team? Naast het in beeld brengen van uw huidige team, kan het ook ingezet worden voor het samenstellen van een managementteam. Op deze wijze ben je er van verzekerd samen te slagen.

Executive Team Profile™
Lees meer

HET ONTSTAAN VAN DE CVI EN DE TOEPASSING IN BEDRIJVEN

De CVI is ontwikkeld door Lynn E. Taylor. Lynn is ruim 25 jaar actief geweest als interim-CEO in bedrijven in allerlei branches en van allerlei grootte. In die periode heeft hij bij meer dan 200 bedrijven succesvolle ingrepen gedaan en ze daarmee rendabeler kunnen maken en soms zelfs van de ondergang gered. Daarnaast heeft hij nog eens ruim 700 reorganisaties geleid die hebben gezorgd voor optimalisatie van de inzet van medewerkers.

Hij raakte geïntrigeerd door de vraag wat bedrijven succesvol maakt en wat de toppers in een organisatie onderscheidt van medewerkers die hetzelfde werk doen, maar minder succesvol of zelfs slecht presteren. Vanuit de wetenschap dat voor elke rol in elke organisatie 20% van de mensen 80% van de waarde voor die specifieke rol leveren is hij zijn research gestart en gebruikte hij zijn persoonlijke ervaringen om de Core Values Index™ (CVI™) te ontwikkelen.

Een van de belangrijkste conclusies is dat bedrijven succesvoller zijn als medewerkers actief betrokken zijn bij de organisatie en een rol vervullen die past bij de kernwaarden die zij van nature in zich hebben. De toppers in een organisatie zijn dus betrokken en bevlogen omdat ze werk doen dat past bij hun kernwaarden; hun van nature aanwezige kwaliteiten. Een andere conclusie is de bevestiging van eerdere onderzoeken dat in iedere organisatie ongeveer 10-20% van de medewerkers volgens objectieve criteria als toppers in een specifieke rol kunnen worden beoordeeld.

Zij zijn met afstand productiever en dragen daarmee substantieel bij aan een positief bedrijfsresultaat. Dat is voornamelijk omdat ze werk doen dat heel goed bij ze past en waar ze energie van krijgen. De intrigerende vraag was vervolgens hoe te bepalen wat die toppers kenmerkt en dat te kunnen “pakken” in een blauwdruk, een Top Performer Profiel.

Als we vervolgens in staat zijn om het aantal toppers in een rol te verdubbelen of zelfs te verdrievoudigen betekent dat een rendement van 160 of zelfs 240% met hetzelfde aantal medewerkers.

De sleutel tot optimalere inzet van ieder individu in een organisatie leidt tot een beter resultaat in alle opzichten, en een afname van het verloop, verzuim en productiefouten. Dit betekent dus ook dat 80% van de mensen blijkbaar niet op de goede plek zit en er veel winst te behalen valt!

Lynn Taylor zette de CVI™ en het Top Performer Profiel™ in om bedrijven te reorganiseren en weer gezond te maken. Hij gebruikte deze ervaringen om de CVI verder te ontwikkelen. Daarnaast ontwikkelde hij aanvullende instrumenten zoals de Human Capital Audit™, het Team Optimalisatie Programma™ en het Executive Team Profiel™.

Allemaal instrumenten die uitgaan van het principe dat als je werkt in een rol en een omgeving die past bij jouw kernwaarden, jij in staat bent om jouw hoogste en beste bijdrage te leveren. Dan worden mensen ingezet in een rol die van nature bij ze past waardoor ze bevlogen zijn in hun werk.

De ervaring leert dat het activeren van bevlogenheid leidt tot:

  • 37% minder verzuim 
  • 25-65% minder verloop
  • 21% meer omzet en productiviteit 
  • 10% meer klanttevredenheid
  • 25-65% minder veiligheidsincidenten
  • 41% minder kwaliteitsgebreken

Het unieke van de CVI is dat je inzicht krijgt in de onveranderlijke kernwaarden van iemand. Het laat zien wie jij van nature bent. Je hoeft de test dus ook maar één keer in je leven te doen, want de uitslag is en blijft dezelfde. Deze betrouwbaarheid van de CVI is door de universiteit van Seattle over een periode van 10 jaar bij ruim 700 personen onderzocht en wetenschappelijk gevalideerd. Zij heeft vastgesteld dat de CVI een Repeat Score Reliability (RSR) heeft van 97,7%.

Dit betekent dat over een periode van 10 jaar de CVI in 97,7% van de gevallen dezelfde score liet zien. Een resultaat waardoor we met overtuiging kunnen aangeven dat er daadwerkelijk ‘een onveranderlijke kern’ wordt gemeten. De CVI is hiermee een heel waardevol instrument dat het fundament en de basis vormt.

Zij kan goed gecombineerd worden met andere instrumenten die competenties en vaardigheden meten. Zoals we allemaal weten gelden de uitkomsten van deze testen voor een bepaalde periode, omdat een veranderende context kan leiden tot een andere uitkomst qua vaardigheden en competenties.

Het onderscheidend vermogen van de CVI™ is dat je de test maar een keer in je leven hoeft in te vullen om te weten hoe jouw profiel er uit ziet.

Alle opdrachten zijn maatwerk omdat alle mensen, bedrijven, culturen, functies en teams anders zijn. Wij denken graag met je mee hoe wij jullie organisatie kunnen helpen om op een hoger niveau te komen. Om je een beeld te geven van de mogelijkheden die de Core Values Index™ biedt, hebben wij hieronder een aantal voorbeelden gegeven van hoe onze coaches de CVI inzetten.

Inge Rogiers

Inge Rogiers

www.ontspannenkeuzesmaken.nl

Ik werk als work-life balancecoach in mijn eigen praktijk Ontspannen Keuzes Maken. Ik help enthousiaste, ondernemende mensen te ontdekken wie ze nu écht zijn en wat ze het allerliefst doen, zodat er meer rust, energie en balans ontstaat in hun loopbaan en privéleven.

De CVI zet ik in aan de start van het door mij ontwikkelde 1-op-1 Vuurtorentraject en bied ik aan als los onderdeel. Natuurlijke energie en energielekken worden op deze manier meteen aan het begin in kaart gebracht. Er ontstaat een helder beeld of iemand nog op de juiste werkplek zit en/of bij de juiste organisatie of bij het juiste bedrijf. Teruggaan naar je kern zorgt voor meer authenticiteit en verhoogt het werkplezier. Voor de werkgever resulteert dit vaak in minder verzuim. Een win-winsituatie voor iedereen.

Met een validateitsscore van 97,7% – na 10 jaar – geeft de CVI echt inzicht in je eigen IK. Daarom vind ik deze test zo mooi.

Telkens zijn mijn cliënten verbaasd over de diepgang van de inhoud van het rapport dat ze ontvangen nadat ze een CVI gemaakt hebben. CVI opent de deur van je eigen vuurtoren. Het fundament waarop je je verdere of nieuwe koers uitzet.

Dries Vinke

Dries Vinke

Inkrease BV

Ik ben consultant op het gebied van Performance Management en Employment. Ik help bedrijven met het bouwen van de meest optimale infrastructuur op het gebied van de performance cyclus. Omdat het gaat om menselijk kapitaal is het een logische stap om daarbij ook een instrument zoals de CVI in te zetten om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen die het juiste werk doet.

Ik gebruik de CVI onder andere in werving & selectieprocedures. Wij vergroten de kans op een optimale match door de drijfveren van de kandidaat te matchen met de functie. Ook heb ik menig organisatie “doorgelicht” om te bezien welke manier van aansturen het meest succesvol werkt bij de individuele medewerker maar ook om te bezien of de persoon wel op de juiste plaats zit in de organisatie.

Al zeker 8 jaren gebruik ik de CVI. Heel vaak is het de start van een bewustwordingsproces waar mensen jarenlang profijt van hebben. Voor opdrachtgevers die de CVI inzetten geeft de uitslag een veel beter beeld van de medewerker. Het is daardoor veel duidelijker waar de persoon energie van krijgt en waar hij/zij op leegloopt. Hierdoor is het mogelijk de taken van een medewerker veel beter aan te laten sluiten bij de drijfveren van een individu. Ik heb door het gebruik van de CVI al meerdere spectaculaire resultaten gezien!

Jolanda Waaijer

Jolanda Waaijer

Zinvol Zijn

Mensen maken het verschil, omdat ik geloof dat ieder mens van nature krachtig is. Met mijn bedrijf Zinvol Zijn help ik mensen en organisaties om het beste uit zichzelf te halen. De eerste stap is daarbij altijd de eigen kracht ontdekken en dan daarbij een omgeving zoeken die het beste past en waar die kracht het best tot zijn recht komt.

Ik zet de CVI altijd in bij de start van teamtrainingen die ik geef. Teamleden leren hierdoor niet alleen zichzelf, maar ook elkaar beter kennen. De CVI helpt om het gesprek tussen teamleden op gang te brengen en maakt inzichtelijk waar je elkaar het beste op in kunt zetten. Doordat de CVI altijd kwaliteiten blootlegt, kun je ook op een veilige manier met elkaar bespreken waarom het soms schuurt in de samenwerking en de onderlinge communicatie. Hierdoor ontwikkel je als team en kom je weer een stap verder.

Mijn ervaring met de CVI is dat deelnemers zich altijd herkennen in hun eigen profiel. Ik word iedere keer weer verrast hoe gemakkelijk mensen open in gesprek gaan als ze over hun CVI-profiel spreken.

Wil jij meer te weten komen over de Builder, Merchant, Innovator en Banker van de Core Values Index™? Ben jij benieuwd naar de kracht, conflictstrategie, beste bijdrage en leerstijl van deze vier energieën? Of de ondersteunende types: onafhankelijk, samenwerken, praktisch, creatief, intuïtief en cognitief? Wij hebben een whitepaper voor je gemaakt die je via de onderste knop kan downloaden. 

Wil je de mogelijkheden voor de Core Values Index™ binnen jouw organisatie met ons bespreken? 

Wij komen graag met je in contact voor een vrijblijvend gesprek over het inzetten van de CVI en bijbehorende tools om jouw organisatie te verbeteren. 

Kruis aan

Wil jij vrijblijvend kennis maken met ons en de Core Values index?

Wij drinken graag een kop koffie met jou

Taylor Protocols

Bij Taylor Protocols zetten we ons in voor één simpele missie: iedereen op de juiste plaats helpen om het juiste werk te doen. We doen dit met als gevolg dat bedrijven een hogere omzet tegen lagere kosten kunnen ervaren, en zodat werknemers zich werkelijk vervuld kunnen voelen in hun werk.

Contactgegevens 

+31 (0) 53 851 71 48
info@taylorprotocols.nl

Adresgegevens 

Taylor Protocols Europe BV
Performance Factory, Gebouw Zuid
Hoge Bothofstraat 39
7511 ZA Enschede