Over Taylor Protocols

 

Taylor Protocols (Seattle, VS) is in 2001 opgericht door Lynn Taylor, een expert in leiderschap, organisatieontwikkeling en business optimalisatie. Hij ontwikkelde ruim 20 jaar geleden de Core Values Index vanuit de behoefte om op objectieve en meetbare gronden de ideale match te vinden tussen persoon, de werkzaamheden en de plek in de organisatie. De wetenschap is dat 20% van de mensen in elke rol in elke organisatie verantwoordelijk zijn voor 80% van de waarde van die rol voor de organisatie. De Core Values Index) is de kern van alle Taylor Protocols programma’s. Het Top Performer Profile is een unieke tool om de blauwdruk te creëren van de huidige of gewenste toppers voor een specifieke rol in een organisatie. De match tussen de CVI en TPP helpt bestaande en toekomstige toppers te selecteren. Daarnaast zijn nog 3 programma’s voor team- en bedrijfsoptimalisatie beschikbaar.

Jan Gerritsen

Jan Gerritsen

COO/Directeur

Aanjager – Verbinder – Doener

Als manager bij grote internationale bedrijven kwam ik tot de ontdekking dat mijn dagelijkse werkzaamheden mij steeds verder wegdreven van wat ik het liefste deed en waar mijn kwaliteit lag. Via de Core Value Index en de tools van Taylor Protocols help ik professionals door hen te faciliteren zodat zij hun klanten en medewerkers kunnen helpen om hun eigen unieke kwaliteiten te ontdekken en keuzes te maken die hierbij passen.

Na in 19 jaar verschillende (senior) management en directieposities op voornamelijk commercieel gebied te hebben vervuld, ben ik in 2004 gestart als ondernemer met een organisatieadviesbureau. Inmiddels ben ik al vele jaren actief voor MKB en (semi) overheid. Zo heb ik veel programma’s op het gebied van strategie en organisatieontwikkeling en het begeleiden van het leiderschap van bedrijven en instellingen uitgevoerd in de ruim 16 jaar als ondernemer. In het najaar van 2010 ben ik in contact gekomen met Lynn Taylor, waarna ik in 2011 licentiehouder voor Europa van Taylor Protocols werd. In October 2016 heeft deze intensieve samenwerking geleid tot de oprichting van Taylor Protocols Europe. In de afgelopen jaren zijn in Nederland inmiddels ca 140 zelfstandigen en bedrijven gecertificeerd om met de CVI en de Taylor Protocols toolkit te kunnen werken. Door de mogelijkheid de CVI meertalig te kunnen inzetten worden de deuren naar andere Europese landen geopend.

Cora Kuiper

Cora Kuiper

Office & relatie manager - Allround medewerker

Liefdevol – Praktisch  – Creatief

Graag zou ik willen dat iedereen werkt vanuit zijn eigen kracht. Dingen doen wat je energie van krijgt. In balans zijn met jezelf, werk, privé en je gezinsleven. Doordat ik werk met de Core Values Index™ en snap wat mijn onveranderlijke kern is. Begrijp ik beter welke werkzaamheden en taken bij mij passen. Hoe ik het beste met anderen kan communiceren en hoe zij met mij. Hierdoor word je wie je hoort te zijn. Ik ben herkenbaar aan mijn vrolijke glimlach.

Als klein meisje wist ik al wat ik wilde worden: prima ballerina. Na jaren van bloed, zweet en tranen gooide een rugblessure roet in het eten. De mooiste leerschool die ik maar kon krijgen. Hoe sta je op en wat ga je doen als je altijd maar van 1 ding hebt gedroomd? En dit niet meer mogelijk is.. Na een zoektocht met hobbels en doodlopende wegen ging ik werken als peuterleidster. Werken met jonge kinderen, kijken wat ze nodig hebben om een zelfstandige leergierige kleuren te worden. Een baan die op dat moment bij mij leek te passen. Dit bleek anders te zijn, ik voelde dat er iets miste. Dat wat ik miste vond ik bij Taylor Protocols. Mijn eigen weg bewandelen, ontdekken wat ik graag wil doen, waar ik goed in ben maar vooral waar krijg ik energie van. Met als basis altijd mijn Core Values Index™. Mijn lievelingsmensen zijn mijn 2 kinderen: Merle en Fenne en de papa, Micheal. Mijn guilty pleasure is stiekem het snoep van de kinderen op eten.

“Vallen is niet erg, als je maar weer opstaat om verder te gaan.”

Anne Vroegindeweij

Anne Vroegindeweij

Ontwikkelaar, adviseur & coach

Creatief – Verbinder – Leergierig

Zelfinzicht vind ik een van de belangrijkste dingen. Iemand moet zelf weten wat diegene wil en waar diegene energie van krijgt. Ik help mensen graag ontdekken waar zij blij van worden en waar zij zich in willen ontwikkelen. Zo ben ik ook bij Taylor Protocols gekomen, aangezien de Core Values Index in mijn ogen de beste tool is om hier helderheid in te creëren. Binnen Taylor Protocols houd ik mij bezig met vernieuwing, innovatie en talent ontwikkeling. Naast mijn werk bij Taylor Protocols houd ik mij bezig met mijn studie (Human Talent Development, onderdeel van HR) waarvan ik nu bezig ben met mijn minor (Levenslooppsychologie). Hierna ga ik mijn master Arbeids- en organisatiepsychologie afronden. Ik heb mijn eigen onderneming (Talento Innato) waarmee ik met de Core Values Index werk om organisaties en het onderwijs meer inzicht over talentontwikkeling geef. Je kan mij herkennen aan dat ik altijd aan het leren ben, over van alles. Mijn lievelingsonderwerpen zijn dans (salsa, bachata en kizomba), geluk en (bijna alle vormen van) psychologie, maar ik verdiep mij de laatste tijd ook breder (zoals dat ik deze website heb gemaakt en onderhoud) en daar wordt ik ook heel blij van.    

Partners

Met de onderstaande partners werken wij intensief zijn voor de ontwikkeling van de diensten en producten gebaseerd op de Core Values Index.

Marco Verhagen & Maarten Laros

Marco Verhagen & Maarten Laros

Bright Inc. | Organisaties

Wij weten: everyone is a natural. Van nature zit alles in je. Als mens, als professional, als team en als organisatie. Weten wie je in essentie bent en hoe je jouw kracht inzet, daar gaat het om. Het helpt je koers houden, in een wereld die steeds sneller verandert en continu nieuwe dingen van je vraagt. Het is de basis voor natuurlijk leiderschap, energiek werken en gelukkig leven. Het is ons doel om zoveel mogelijk mensen, en daarmee organisaties, hun natuurlijke kracht te laten ontdekken en manifesteren.

Katja Steintjes & Anne Vroegindeweij

Katja Steintjes & Anne Vroegindeweij

Talento Innato | Talentonderwijs & zorg

Talento Innato is een samenwerking tussen moeder (Katja) en dochter (Anne). Katja is vorig jaar, na een aantal jaren als matchmaker/coach en adviseur op het Saxion het hebben gewerkt voor zichzelf begonnen. Anne studeert volgend jaar af als HR-Adviseur met als specialisatie ‘talent ontwikkeling’ aan het Saxion en als minor ‘levenslooppsychologie’. Anne en Katja gaan binnenkort met behulp van de CVI samen opzoek naar het aangeboren talent van hun cliënten/opdrachtgever. Dat doen ze door 1-op-1 gesprekken, teamsessies, kennissessies en door het opleiden van nieuwe CVI coaches.

Jolanda Waaijer

Jolanda Waaijer

Zinvol Zijn | Overheid

Zinvol Zijn wil van betekenis zijn voor mensen en organisaties in hun ontwikkeling en leiderschap. Dit doen we door organisaties te adviseren, te begeleiden en te trainen, teams te helpen om beter samen te werken en te coachen en te trainen in persoonlijk leiderschap. Altijd om mensen en zaken verder te brengen en het beste er uit te halen. We staan voor een persoonlijke aanpak en doen wat nodig is, met een open houding en creatieve oplossingen. Want met een frisse blik van buiten zie je altijd weer nieuwe dingen.

Gecertificeerden

Er zijn op dit moment 130 gecertificeerden voor de Core Values Index in Nederland. Hieronder vallen coaches, loopbaanbegeleiders, recruiters, psychologen en meer. Wij hebben hier een overzicht gemaakt van de partners die actief werken met de Core Values Index.  

Wil jij vrijblijvend kennis maken met ons

en de Core Values index?

wij drinken graag een kop koffie met jou.

Taylor Protocols

Bij Taylor Protocols zetten we ons in voor één simpele missie: iedereen op de juiste plaats helpen om het juiste werk te doen. We doen dit met als gevolg dat bedrijven een hogere omzet tegen lagere kosten kunnen ervaren, en zodat werknemers zich werkelijk vervuld kunnen voelen in hun werk.

Taylor protocols dé ontwikkelaar voor de CVI™

Contactgegevens 

(053) 851 71 48

info@taylorprotocols.nl

 

Adresgegevens 

Taylor Protocols Europe BV

Performance Factory, Gebouw Zuid

Hoge Bothofstraat 39

7511 ZA Enschede