Taylor Protocols (Seattle, VS) is in 2001 opgericht door Lynn Taylor, een expert in leiderschap, organisatieontwikkeling en business optimalisatie. Hij ontwikkelde ruim 20 jaar geleden de Core Values Index™ (CVI™) vanuit de behoefte om op objectieve en meetbare gronden de ideale match te vinden tussen persoon, de werkzaamheden en de plek in de organisatie. De wetenschap dat 20% van de mensen in elke rol in elke organisatie verantwoordelijk zijn voor 80% van de waarde van die rol voor de organisatie

Op basis van zijn ervaring als pionier in de toepassing van algoritmen kwam hij tot een geavanceerd en hogelijk gevalideerd (97,7% betrouwbaarheid) instrument dat de onveranderlijke aard van een persoon in kaart brengt en de variabele persoonlijkheidskenmerken omzeilt.

De Core Values Index (CVI) is de kern van alle Taylor Protocols programma’s. Het gepatenteerde TopPerformerProfile (TPP) is een unieke tool om de blauwdruk te creëren van de huidige of gewenste toppers voor een specifieke rol in een organisatie. De match tussen de CVI en TPP helpt bestaande en toekomstige toppers te selecteren.  Daarnaast zijn nog 3 programma’s voor team- en bedrijfsoptimalisatie beschikbaar.

Sinds 2012 worden de CVI en de programma’s in Nederland ingezet. In 2016 is Taylor Protocols Europe door Lynn Taylor en Jan Gerritsen opgericht als de wettelijk en operationeel vertegenwoordiger in Europa.

Taylor Protocols is actief op het gebied van bedrijfsadvies, coaching, werving & selectie trajecten, organisatieontwikkeling en strategische HRM-vraagstukken.