Top Performer Profile™

Hoe haal ik een nieuwe topper binnen bij mijn bedrijf? Hoe weet ik of ik een persoon binnenhaal die geschikt is voor de functie? Is het mogelijk om minder tijd te besteden aan het wervingsproces? 80% van het resultaat wordt vaak door 20% van uw medewerkers gerealiseerd. Door het vaststellen van een Top Performer Profile™ van deze 20%, bent u in staat op een objectieve wijze een nieuwe ‘Topper’ voor uw organisatie binnen te halen, in een bepaalde rol. Organisaties die het Top Performer Profile™ inzetten binnen hun werving- en selectieproces besparen tot 30% op een gemiddeld jaarsalaris.

Top Performer Profile™

Een Top Performer Profile is in te zetten bij de werving & selectie tool van Taylor Protocols. Voorafgaand aan het plaatsen van een vacature, wordt een profiel opgesteld waar een kandidaat aan moet voldoen. De eventuele sollicitanten maken een {CVI test} voordat zij op een eerste gesprek komen. De CVI test kijkt naar het onveranderlijke deel van een persoon, hoe iemand gebakken is. Het koppelen van deze CVI test aan het Top Performer Profile, wat wij samen met u van te voren hebben opgesteld, laat zien of de kandidaat van nature geschikt is voor deze functie. In de verdere sollicitatieprocedure kan hierdoor tijd, moeite en aandacht besteed worden aan alleen kandidaten die tot in hun vezels geschikt zijn voor de betreffende functie. Dit is een stuk efficienter, effectiever en de slagingskans dat u een juiste persoon aanneemt, stijgt aanzienelijk.

Een top collega voor uw bedrijf

De Top Performer Profile™ doorbreekt de gebruikelijke manier van het op zoek gaan naar een nieuwe collega voor uw organisatie. Zoals aangegeven maken alle mogelijke nieuwe collega’s de CVI voordat zij op hun eerste gesprek komen. Dit zorgt er direct voor dat alle kandidaten die niet geschikt zijn, niet in aanmerking zullen komen voor de functie en dit bespaart veel tijd en geld. Tijdens het gesprek kunt u zich richten op de persoonlijkheid van de kandidaat, om te kijken of dit matcht met de organisatiecultuur binnen uw bedrijf.
De kandidaten die op gesprek komen zullen topprestaties leveren daar waar de werkgever ze nodig heeft. Dit zorgt voor meer succes en betere resultaten van het team en de organisatie.

Normaal proces vs Top Performer Profile proces

Een Top Performer in dienst:

Meer zekerheid voor een juist medewerker voor de organisatie

De kandidaten zijn bevlogen in hun werkzaamheden

De succesrate ligt vele malen hoger

Kostenbesparing van 30% bij het aannemen van de juiste persoon

Verzuimreductie

Geen ongeschikte kandidaten op gesprek

Minder gespreken benodigd

Tijdsbesparing

Tevreden medewerkers met grotere bijdrage aan arbeidsproductiviteit