Top Performer Profile™

De beste kandidaat voor jouw nieuwe functie of vacature. Hoe haal ik een nieuwe topper binnen bij mijn bedrijf?

 • Hoe weet ik of ik een persoon binnenhaal die geschikt is voor de functie?
 • Is het mogelijk om minder tijd te besteden aan het wervingsproces?

De antwoorden op deze vragen zijn de sleutel tot succes waarmee jij de topperformer in huis haalt.

80% van het resultaat wordt vaak door 20% van jouw medewerkers gerealiseerd. Door het vaststellen van een Top Performer Profile™ van deze 20%, ben jij in staat op een objectieve wijze een nieuwe ‘Topper’ voor jouw organisatie binnen te halen, in een bepaalde rol. Organisaties die het Top Performer Profile™ inzetten binnen hun werving- en selectieproces besparen tot 30% op een gemiddeld jaarsalaris.

Jouw organisatie boekt succes als jij voor al jouw functies de juiste persoon op de juiste plek heeft zitten. Medewerkers die optimaal presteren omdat ze een baan hebben die perfect bij ze past. Ze hebben er aanleg voor omdat de activiteiten die ze doen, aansluiten bij de eigenschappen die in hun onveranderlijke aangeboren kern liggen.

Daarom zijn ze van nature gemotiveerd om hun werk uit te voeren. Dit zorgt voor meer werkplezier, minder verzuim, pro-activiteit, betere samenwerking en hogere productiviteit. Wie deze mensen er bij een sollicitatieprocedure weet uit te vissen, heeft de sleutel naar meer performance en een succesvolle organisatie in handen.

 

TOP PERFORMER PROFILE™

Een Top Performer Profile is in te zetten bij de werving & selectie tool van Taylor Protocols. Voorafgaand aan het plaatsen van een vacature, wordt een profiel opgesteld waar een kandidaat aan moet voldoen. De eventuele sollicitanten maken een CVI test voordat zij op een eerste gesprek komen. De CVI scan kijkt naar het onveranderlijke deel van een persoon, hoe iemand gebakken is.

Het koppelen van deze CVI scan aan het Top Performer Profile, wat wij samen met jou van te voren hebben opgesteld, laat zien of de kandidaat van nature geschikt is voor deze functie. In de verdere sollicitatieprocedure kan hierdoor tijd, moeite en aandacht besteed worden aan alleen kandidaten die tot in hun vezels geschikt zijn voor de betreffende functie. Dit is een stuk efficiënter, effectiever en de slagingskans dat u een juiste persoon aanneemt, stijgt aanzienlijk.

EEN TOP COLLEGA VOOR JOUW BEDRIJF

De Top Performer Profile™ doorbreekt de gebruikelijke manier van het op zoek gaan naar een nieuwe collega voor jouw organisatie. Zoals aangegeven maken alle mogelijke nieuwe collega’s de CVI scan voordat zij op hun eerste gesprek komen. Dit zorgt er direct voor dat alle kandidaten die niet geschikt zijn, niet in aanmerking zullen komen voor de functie en dit bespaart veel tijd en geld.

Tijdens het gesprek kan jij je richten op de persoonlijkheid van de kandidaat, om te kijken of dit matcht met de organisatiecultuur binnen jouw bedrijf.
De kandidaten die op gesprek komen zullen topprestaties leveren daar waar de werkgever ze nodig heeft. Dit zorgt voor meer succes en betere resultaten van het team en de organisatie.

HET VERSCHIL TUSSEN BEKWAME EN BEVLOGEN MENSEN

Taylor Protocols helpt jou aan de sleutel voor de juiste persoon op de juiste plek. Als enige partij in Nederland kunnen we de onveranderlijke aangeboren kern van mensen inzichtelijk voor jou maken en daarmee de slagingskans voor het aannemen van de juiste werknemer enorm vergroten. Met onze Core Values Index™ (CVI) scan leggen we bij kandidaten bloot of ze van nature aanleg hebben voor de functie en daardoor bevlogen zijn voor de activiteiten die ze doen.

Bevlogenheid die niet voortkomt uit een goede werksfeer of een korte reisafstand bijvoorbeeld, maar puur uit de activiteiten zelf. De gevraagde skills zijn bij hen aangeboren. Mensen die de skills hebben aangeleerd kunnen weliswaar bekwaam zijn, maar als die skills in lijn zijn met iemands onveranderlijke aangeboren kern, is er sprake van bevlogenheid. Deze mensen zijn productiever, verzuimen minder en vergroten zo het resultaat van jouw organisatie. Immers wie lekker werkt, presteert beter.

CORE VALUES INDEX™:
DE AANGEBOREN KERN VAN UW KANDIDAAT IN KAART

Een CVI is een bijzondere, wetenschappelijk bewezen (en gepatenteerde) test naar iemands aangeboren kernwaarden en drijfveren, ontwikkeld vanuit de vraag van het bedrijfsleven om snel de juiste persoon op de juiste plek te zetten en de juiste taken te laten doen.

 • Het is als het ware een objectieve blauwdruk van iemands onveranderlijke kern en sterktes.
 • Wat drijft ze?
 • Wat hebben ze van hun omgeving nodig om de bijdrage te leveren waar ze van nature de kernwaarde voor hebben?
 • Wat voor gedrag tonen ze als dit ontbreekt?
 • Welke werkzaamheden kosten de kandidaten energie en met welke activiteiten laden ze zich op?
 • Past hetgeen wat ze doen bij hun aangeboren kernwaarden?
 • Waar liggen de mogelijkheden voor groei en ontwikkeling en wat kunnen ze voortaan maar beter laten?

Het Top Performer Profile wervings- en selectieproces maakt het inzichtelijk en leidt minimaal tot 30% besparing op tijd en kosten van het selectieproces.

Top performer profile

HOE WERKT HET?

 • Normaliter stel je een vacature op, je ontvangt brieven met cv’s, jij beoordeelt deze, voert gesprekken en misschien laat je nog een assessment doen. Jij weet van deze persoon dat hij of zij bekwaam is, maar niet of jouw kandidaat bevlogen is. Bij onze aanpak draaien we het proces om. We gaan eerst kijken of iemand intrinsiek gemotiveerd is voor de functie.
 • Stel, jij zoekt een functie die nog niet veel voorkomt in uw bedrijf. Het kan ook zijn dat jij een functie heeft met een groot afbreukrisico, een functie waar sprake is van nieuwe functie-eisen, of functies waar maar weinig mensen een gelijke rol hebben. Samen met jou en/of jouw stakeholders bepalen we de functie-eisen en eigenschappen waar deze nieuwe collega aan moet voldoen. Deze informatie moet zo objectief en meetbaar mogelijk zijn.
 • Aan stakeholders die betrokken zijn bij de vacature(s) wordt vervolgens gevraagd een CVI in te vullen voor deze nieuwe functie(s). Deze CVI’s worden door onze software verwerkt. Hieruit volgt een blauwdruk met een gemiddelde en een bandbreedte.
 • Vervolgens helpen wij bij het formuleren van een vacature en laten we sollicitanten een CVI maken. De uitkomst matchen we met de blauwdruk.
 • Als die vergelijking een match oplevert, hebben we iemand te pakken die van nature geschikt is om de activiteiten die bij die functie horen uit te voeren.
 • Jij hebt nu de beschikking over de juiste kandidaten en kunt jouw tijd besteden aan overige selectiecriteria zoals ervaring, diploma’s en specifieke vakkennis. Kortom, met onze aanpak bewandel jij de omgekeerde weg.
 • In deze fase van het proces kunnen we jou begeleiden door het inzetten van een coach of een psycholoog en het afnemen van assessments.

DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN HET (FACILITATED) TOP PERFORMER PROFILE

 • Een sollicitatieprocedure op basis van een CVI maakt het proces objectiever en verhoogt de kans op het vinden van de juiste bevlogen kandidaat. Onderzoek toont aan dat op basis van de werving en selectie methodiek van Taylor Protocols 93% van de A performers opnieuw zou worden aangenomen.
 • Jij kent de onveranderlijke sterktes en karaktereigenschappen van jouw nieuwe medewerker en kunt daar op anticiperen.
 • Jij weet of iemand naast competent óók bevlogen is. Jij neemt dus een optimaal presterende medewerker in dienst.
 • Jij vergroot het resultaat van jouw bedrijf.
 • Jij bespaart tijd en geld op kouw sollicitatieprocedure tot wel 30% op het gemiddelde jaarinkomen van de persoon in functie.
 • Garantie. Als de kandidaat die jij op basis van het (Facilitated) Top Performer Profile heeft aangenomen binnen 90 dagen vertrekt omdat er geen match is op de functie, verzorgen wij geheel kosteloos een nieuwe Top Performer.

MEER WETEN?

Met het blootleggen van de onveranderlijke kern van kandidaten vergroten we de slagingskans van waar het in de kern om gaat: succes! Ofwel, jij krijgt de kandidaat die de beste aanvulling op jouw organisatie is en de output gaat leveren die voor de functie wordt gevraagd. Gegarandeerd!

We vertellen u er graag meer over. Neem daarvoor contact met ons op!

Wil jij vrijblijvend kennis maken met ons en de Core Values index?

Wij drinken graag een kop koffie met jou

Taylor Protocols

Bij Taylor Protocols zetten we ons in voor één simpele missie: iedereen op de juiste plaats helpen om het juiste werk te doen. We doen dit met als gevolg dat bedrijven een hogere omzet tegen lagere kosten kunnen ervaren, en zodat werknemers zich werkelijk vervuld kunnen voelen in hun werk.

Contactgegevens 

+31 (0) 53 851 71 48
info@taylorprotocols.nl

Adresgegevens 

Taylor Protocols Europe BV
Performance Factory, Gebouw Zuid
Hoge Bothofstraat 39
7511 ZA Enschede